Pregătire cu probleme pentru FCM Ungheni

În cadrul turneului dedicat memoriei fostului arbitru „Mihail Ionescu” ce se desfăşoară la Bălţi, fotbaliştii de la Ungheni au disputat două meciuri. În primul meci jucat în compania celor de la FC Floreşti, unghenenii au cedat cu scorul de 1:0. În al doilea meci, disputat cu FC Glodeni s-a consemnat o remiză albă. Astfel după două meciuri, unghenenii au acumulat doar un punct şi au şanse minime de a se clasa pe unul dintre locurile fruntaşe.

În urma tragerii la sorţi efectuate, FCM Ungheni a nimerit în grupă cu echipele de fotbal din Glodeni şi Floreşti, dar şi bălţenii de la „Locomotiva”. Echipele participante au fost împărţite în două grupe a cîte patru echipe, urmînd să joace între ele. Cîştigătoarele fiecărei grupe valorice vor juca finala, ocupantele următoarelor locuri din fiecare grupă vor juca între ele, astfel va fi stabilit şi clasamentul final.

În primul meci cu FC Floreşti, Artur Vaslică a urmărit să vadă la lucru toţi cei 18 jucători deplasaţipentru această partidă. Pe un teren greu şi în faţa unei echipe agresive, la propriu şi fără niciun fel de respect faţă de adversari, unghenenii au pierdut, chiar dacă în repriza a doua, cei de la Floreşti au reuşit „contraperformanţa” de a nu şuta măcar o dată spre poartă, iar în prima au consemnat doar două şuturi, dintre care unul a fost penalty-ul prin care au marcat golul victoriei. Marea problemă a FCM Ungheni, aşa după cum s-a văzut şi în al doilea meci rămîne a fi atacul. Atacanţii şi mijlocaşii ungheneni nu reuşesc să marcheze din mulţimea de ocazii pe care şi le crează.

În al doilea meci, cu FC Glodeni, din cauze mai mult sau mai puţin obiective, au plecat la Bălţi doar 12 jucători. Chiar şi aşa, meciul a fost la discreţia unghenenilor, care prin Vadim Aramă au ratat un penalty în cea de-a doua repriză, iar atacantul Eugen Şarpaţchi a ratat în situaţie de unu la unu cu portarul advers.

Special pentru Expresul de Ungheni, Artur Vasilică antrenorul celor de la Ungheni a făcut o scurtă analiză a situaţiei actuale de la echip: În cadrul acestor meciuri au fost testaţi juniorii Ştefan Anton şi Dănuţ Andriuţă. Dacă al doilea a fost legitimat în tur, pentru Ştefan turneul reprezintă debutul pentru echipa mare a ungheniului. De asemenea la echipă, după o pauză de un an, a revenit Ion Miron, o speranţă pentru atacul unghenean dar şi experimentatul Denis Creangă. Din păcate din motive personale ambii portari ai Ungheniului, Alexandru Slivinschii şi Denis Patraşcu nu au putut face deplasarea la Bălţi, locul lor fiind luat cu succes de Sergiu Mutu, apărător la juniorii a.n. 1987, care iată a demonstrat capacităţi de goalkeaper, şi în cîteva momente a salvat echipa. Nu ne interesează rezultatele. Suntem în faza d pregătire şi mă bucur că avem ocazia să verificăm lotul nostru de jucători.”

Lotul avut la dispoziţie: Sergiu Mutu – portar, Vlad Pendus, Alexandru Miron, Constantin Coşcodan, Pavel Proca, Sergiu Dudca, Andrei Miron, Sergiu Ţîcu, Ionuţ Jardan, Alexandru Mercov, Ştefan Anton, Dănuţ Andriuţă, Cristian Jardan, Eugen Şarpaţchi, Denis Creangă, Vadim Aramă, Artiom Ursoi, Andrei Cobzac, Ion Miron.

Sîmbătă FCM Unghei va întîlni Locomotiva Bălţi, iar duminică, în funcţie de locul ocupat în grupă urmează să mai joace un meci.

Lasă un comentariu