Gustul plăcut al victoriei

După un debut ezitant în returul Campionatului Republicii Moldova divizia A, şi trei înfrîngeri consecutive, FCM Ungheni a reuşit în sfîrşit să cîştige un meci. Evenimentul fotbalistic s-a consemnat sîmbăta trecută cînd fotbaliştii ungheneni au întîlnit FC Izvoraş-67 Drăsliceni. După fluierul final al arbitrului vechea tabelă de marcaj de la stadionul din Ungheni arăta scorul de 2:1. Trei puncte foarte valoroase prin care unghenenii şi-au mai îmbunătăţit coeficienţii din clasament.

După cum anunţam în numărul trecut al Expresului, la Ungheni avea să aibă loc un veritabil derby al suferinţei. FC Izvoraş-67 este pe ultimul loc în clasament, dar pe de altă parte este unica echipă care a învins liderul seriei FC Beşiktaş Chişinău, iar cu o etapă dinaintea vizitei de la Ungheni, fotbaliştii din Drăsliceni au învins cu 6:2 FC Gagauzya. În concluzie, un adversar nu foarte comod.

Meciul a început prin atacurile hotărîte ale unghenenilor care reuşesc să înscrie rapid prin Artiom Ursoi. Cîteva şuturi periculoase şi o bară a fost replica tăioasă a celor de la Izvoraş. De partea cealaltă, Ursoi a ratat incredibil din 10 metri faţă-n faţă cu portarul advers. O primă repriză spectaculoasă, care a ţinut cu sufletul la gură suporterii adunaţi la stadionul central din Ungheni.

Repriza a doua a fost mai dinamică, unghenenii s-au retras în apărare, mizînd totul pe cartea contra atacului. În minutul 72, extrema Pavel Proca a reuşit un gol de generic. După ce a trecut de doi adversari, printr-un şut la clţul lung a reuşit să mărească scorul la 2:0. Spre final oaspeţii au organizat un asediu la poarta gazdelor, însă fără a se apropia cu adevărat periculos de poarta lui Patraşcu. Doar în minutul 89, după o greşeală a unghenenilor, Izvoraş a reşit să marcheze golul de onoare.

Fluierul final a fost îtîmpinat cu multă bucurie de cei peste 400 de spectatori veniţi la meci, printre care şi conducerea de vîrf a oraşului şi raionului Ungheni. Dacă primarul de Ungheni, Alexandru Ambros este un oaspete permanent al echipei, preşedintele raionului a venit pentru prima dată la meci, iar la sfîrşitul partidei a ţinut să mulţumească personal jucătorii din Ungheni pentru prestaţia avută.

Artur Vasilică, antrenorul FCM Ungheni aflat la prima victorie din scurta-i carieră, vădit mulţumit de rezultat, a declarat pentru Expresul de Ungheni: „În sfîrşit am cîştigat. A fost un meci frumos în care am mizat mult pe atacanţii noştri. Suntem pe un drum bun. În meciul trecut nu am meritat să pierdem şi mă bucur că jucătorii au reuşit să treacă peste şocul de la Zimbru!”

FCM Ungheni ocupă locul 15 cu 21 de puncte la activ, după 21 de etape. Ieri, unghenenii a jucat în compania liderului seriei FC Beşiktaş. Mai multe amănunte citiţi în numărul viitor al Expresului de Ungheni.

P.S. exista poze, dar le pun mâine, pentru că-s mari şi trebuiesc prelucrate

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s