Tinerii fotbalişti din Ungheni încep anul cu dreptul

[din Expresul de Ungheni citire]

În cadrul celei de-a patra ediţie a turneului internaţional de fotbal pentru copii a ziarului local SP (Spros i Predlojenie) din Bălţi, echipa de juniori a.n. 1992-93 de la Şcoala Sportivă din UJuniori Ungheningheni a ocupat locul II. În finală, discipolii antrenorului Sergiu Ţîcu au pierdut cu greu în faţa gazdelor, copii de la clubul sportiv din localitate „Moldova” cu scorul de 1:0. Chiar şi aşa, antrenorul unghenenilor a rămas foarte satisfăcut de prestaţia jucătorilor săi declarînd pentru Expresul de Ungheni „Cred că puteam cîştiga turneul, însă nu era foarte frumos şă învingi gazdele. Lăsînd gluma la o parte mă bucur pentru băieţi că au ajuns în finala unui astfel de turneu.”

Performanţa tinerilor ungheneni este şi mai apreciabilă în condiţiile în care la turneu au participat 16 echipe din partea de nord a Moldovei, reprezentînd şcoli de fotbal de tradiţie din Briceni, Edineţ, Soroca, Drochia, Sîngerei, Floreşti, Făleşti sau Floreşti.

După un început de turneu mai greu, 2:2 cu Sîngerei, datorat în mare măsură de drumul relativ lung şi frigului, jucătorii din Ungheni au reuşit un parcurs impresionant până în finală. Astfel în grupe au fost învinse cu 5:0 echipele din Pelenia şi Făleşti,iar în sferturi au fost depăşiţi cei din Floreşti cu scorul de 2:0. Ieşirea în finală a fost asigurată printr-o victorie categorică a unghenenilor, cu 6:1 asupra mai tinerilor fotbalişti de la Şcoala Sportivă nr.2 din Bălţi. Cu un golaveraj impresionant de 20 de goluri bătute, dintre care 10 de Grigore Tofan, şi 4 primite, unghenenii au ocupat locul II.

Participarea echipei a fost posibilă graţie suportului oferit de Primăria Ungheni şi personal vice-primarului Ghenadie Mitriuc, care ne-a dat 300 de lei pentru mîncare”, a ţinut să precizeze antrenorul Sergiu Ţîcu.

Cupa internaţională „Spros i Predlojenie” se află la cea de-a patra ediţie şi este dedicată copiilor cu vărsta de pînă la 14 ani. În acest an din cauza condiţiilor meteo nefavorabile, echipele invitate din Ucraina şi România nu au putut să onoreze invitaţia bălţenilor. Anul trecut, echipa de copii din Zagarancea a ocupat în cadrul aceluiaşi turneu locul trei.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s