Alba-Neagra de FCM Ungheni

Incepand cu 1 noiembrie scriu pentru Expresul de Ungheni. Am pagina mea de sport acolo, astfel ca materialele de pe blog si din pagina vor fi aceleasi. Oricum ii un lucru bun, spun eu…:)

Sfîrşitul de campionat în Divizia A pentru FCM Ungheni a fost foarte dificil: 7 meciuri în mai puţin de patru săptămâni. Practic, s-a jucat un meci la fiecare patru zile. Fotbaliştii din Ungheni au avut ocazia să joace doar trei meciuri acasă. O serie de trei deplasări consecutive s-a încheiat cu tot atîtea înfrîngeri şi cu un golaveraj de 9:2.

Revenirea în faţa propriilor suporteri la meciul cu FC Academia Chişinău s-a încheiat cu o nouă înfrîngere, 0:1. Astfel, echipa din Ungheni a coborît în subsolul clasamentului, pe locul 15. Se pare că tot ce a fost rău a fost uitat şi în deplasarea de la Bălţi, în meciul cu FC Olimpia 2, fotbaliştii ungheneni au reuşit să obţină un punct după un meci încheiat cu scorul 1:1.

FCM Ungheni – FC Academia Chişinău

Cu această ocazie Ungheniul a fost vizitat şi de antrenorul selecţionatei Moldovei de fotbal, Igor Dobrovolschi. De altfel, FC Academia este creată şi finanţată de fostul jucător al lui Olympique Marseille. Chişinăuenii reprezintă o echipă foarte tînără cu jucători selectaţi din toată Moldova şi de la care în cîţiva ani se aşteaptă rezultate importante.

Pentru acest meci au fost suspendaţi Cristian Jardan, din cauza unui cumul de patru cartonaşe galbene, şi Andrei Miron, din motive absolut necunoscute. Aceştia sînt cei mai expirementaţi jucători de la Ungheni. Astfel, unghenenii au aliniat un lot foarte tînăr, cu o medie de vîrstă sub 20 de ani. Prima repriză a fost la discreţia oaspeţilor, care au reuşit să marcheze după o fază fixă.

A doua repriză a fost mai echilibrată, cu mai multă ambiţie şi determinare din partea celor de la Ungheni, însă fără niciun rezultat pe tabela de marcaj. Cei de la Academia s-au apărat foarte organizat. Astfel, unghenenii au suferit cea de-a patra înfrîngere din campionat.

FC Olimpia 2 – FCM Ungheni

Echipa bălţeană reprezintă o formaţie tînără, foarte ambiţioasă, cu jucători care doresc să fie promovaţi în echipa din Divizia Naţională. La ora actuală, bălţenii ocupă poziţia 7 cu de 21 de puncte la activ.

La FCM Ungheni au revenit Cristian Jardan şi Andrei Miron. Pe o vreme mohorîtă şi un teren greu, unghenenii au început foarte curajos partida, atacînd interesant. Astfel, în minutul 35, FCM Ungheni, în urma unei frumoase combinaţii, a marcat prin Artur Vasilică.

Ceea ce a urmat face parte dintr-un scenariu de groază. Pe fondul relaxării unghenenilor, Olimpia 2 şi-a creat trei ocazii de a marca, dar, din fericire, doar una a fost fructificată. Scorul la pauză, 1:1.

Repriza a doua a fost echilibrată cu faze de poartă la ambele porţi. Ungheniul a părut mai stăpîn pe situaţie, iar în ultimele 5 minute, cu un pic de noroc, se putea de cîştigat partida. De menţionat arbitrajul absolut remarcabil al chişinăuianului Ruslan Muntean: pe un teren mocirlos a reuşit să ţină în mînă un meci greu şi principial.

Se pare ca am iesit un picutz din criza. Joi avem meci la Ungheni unde intalnim FC Viitorul Orhei. Un meci de care pe care unde avem sansa sa sarim de pe neplacutul loc 15.

Am poze de la Academia si de la Balti, in cel mai scurt timp posibil le pun pe blog…Numai bine!!!

Reclame

2 comentarii

  1. Astazi, 15 noiembrie s-a incheiat prima jumatate a editiei 2007-2008 in Campionatul Republici Moldova la fotbal. Un sezon incordat cu urcari surprinzatoare si caderi la fel de uimitoare in tablita de clasament. Un inceput glorios, cu meciuri grele si cu un loc 5 in a doua liga a fotbalului moldovenesc, dar spre dezamagirea tuturor in final am ajuns sa ne luptam pentru a nu retrograda in a treia liga fiind pe locul 16 din 18 echipe. De ce atitea esecuri la rind? De ce am reusit sa acumulam 5 puncte in deplasare? De ce am batut cele mai putine goluri din tot campionat? De ce? Cica, sint mai multe motive, ba ca clubul are datorii fata de jucatori, circa 40000 lei si baietii nu se daruiesc la fel de mult ca-n primele meciuri. Mai sint si acele antrenamente, nu as vrea sa spun ca sint prost facute ci din contra, dar din peste 20 jucatori legitimati doar 5-7 vin la antrenamente(jumate invata la chisinau, iar altii lucreaza si nu reusesc sa mai alerge). Ar mai fi un motiv, cica persista o relaxarea dupa victoriilor facute in primele meciuri. Sint si arbitrii care in mai multe partide au defavorizat vizibil echipa ungheneana: meciurile disputate cu Petrocub, Gagauzia etc. Mai este ultima, dar probabil cea care pare cea mai reala: ACESTA E NIVELUL NOSTRU LA MOMENTUL DAT. POATE CA SINTEM AMBITIOSI SI AVEM JUCATORI DE VALOAREA, DAR CA ECHIPA MAI AVEM DE MUNCIT. Bafta, poate al doilea sezon va fi cu mai mult succes.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s