Dusul rece din Comrat

 

În cea de-a 14 etapă a Campionatului R. Moldova la fotbal Divizia A la Comrat s-au întâlnit formaţia din localitate FC Gagauzya şi FCM Ungheni.Pe o vreme extrem de mohortă şi un teren foarte greu unghenenii au pierdut fără drept de apel cu un categoric scor de 4:1. Înfrângerea, a 8-a în acest campionat a coborât formaţia din Ungheni pe locul 14, cu un punctaj de 16 puncte şi un golaveraj de 11-19.

 

Deşi scorul este categoric, în teren lucrurile au stat altfel. Meciul a început prin atacurile oaspeţilor care prin Vadim Aramă au luat conducerea în această partidă cu un şut sec la vinclu. Gazdele au egalat la sfârşitul primei reprize după un corner când un atacant al oaspeţilor a marcat nestingherit din 6 metri.

 

Repriza a doua a început cum nu se putea mai prost pentru ungheneni, care au primit două goluri după grave greşeli de apărare. Totul a culminat cu un autogol marca Constantin Coşcodan. În ciuda scorului de pe tabelă FCM Ungheni a avut cel puţin 3 ocazii foarte clare de a marca, iar arbitrul a refuzat un penalty clar unghenenilor. Un fapt destul de curios este că în cei trei ani de când a revenit în eşalonul secund al fotbalului moldovenesc, unghenenii în deplasările de la Comrat au fost arbitraţi de aceiaşi brigadă de arbitri condusă de Ion Pană. De fiecare dată gazdele s-au impus.

 

FCM Ungheni se află la a treia înfrângere consecutivă. După un început de sezon destul de bun, la un moment ocupa poziţia 6 în clasament, iată că Ungheniul se află în subsolul clasamentului. Echipa traversează o perioadă destul de confuză alternând evoluţii de excepţie cum ar fi victoriile de pe teren propriu cu FC Zimbru 2, FC Sheriff 2, evoluţii bune, ca în meciul cu Petrocub Sărata Galbenă sau FC Cahul, şi pierzând categoric în faţa unor echipe de pluton, FC Gagauzya sau FC Floreni.

 

Ion Homiţchi, antrenorul FCM Ungheni a declarat pentru Expresul de Ungheni că nu vede nicio tragedie în ultimele rezultate negative ale echipei şi ne este în niciun caz de acord cu faptul că ar fi o criză în echipă. «Înfrângerile la cor mare pe care le-am suferit în faţa celor de la Floreni şi Comrat se datorează mai multor factori obiectivi. Am întâlnit echipe cu jucători experimentaţi şi mai maturi. Toate golurile le-am primit din faze fixe sau după grave greşeli ale echipei noastre. Jocul demonstrat de FCM Ungheni este de un nivel foarte bun, însă datorită tinereţii şi lipsei de experienţă a jucătorilor din Ungheni nu putem obţine deocamdată rezultate pozitive. Şi să nu uităm de faptul că FCM Ungheni e una dintre cele mai dezavantajate echipe din serie conform graficului competiţional. Din cele 14 jocuri disputate până acum, 9 le-am avut în deplasare, la Cahul şi la Comrat, peste 200 km de drum de fiecare dată. »

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s