FCM Ungheni – FC Dinamo 2 Bender 1:0

Cat inca pastrez vie amintirea acestui meci am sa incerc sa fiu cat mai obiectiv, desi nu cred ca-mi va reusi.

Adversarul reprezinta o echipa foarte incomoda. O formatie tanara, ambitioasa, foarte bine pregatita, iar locul ocupat in clasament (2) o motiveaza suplimentar.

Noi veneam dupa doua infrangeri consecutive, cu moralul la pamant, insa faptul ca jucam acasa contra unuia dintre liderii Diviziei A probabil ne-a facut mai increzatori in propriile noastre forte si mai hotarati de a ne adjudeca victoria.

 Se consemneaza revenirea in primul 11 a lui Cristian Jardan, dupa 3 etape de suspendare.

A fost un meci disputat, de un excelent nivel tactic si sportiv intre doua echipe foarte aproape ca valoare. Un lucru ce flateaza deopotriva este tineretea acestor echipe. Pentru prima data au aparut in formatia de baza la Ungheni trei jucatori foarte tineri, Ionut Jardan (a.n. 1990, mijlocas central), Pavel Proca (a.n. 1989, fundas dreapta) si Nica Veaceslav (a.n. 1989, mijlocas dreapta). Ceilalti jucatori de asemenea tineri, din 86 si 87, doar Cristian Jardan din ’83, Andrei Miron ’77 si Artur Vasilica din ’81 mai batraori, daca se poate de spus asa. Oricum o medie de varsta impresionanta care abia daca depaseste 20 de ani.

Prima repriza a fost una echilibrata, cu un usor avantaj pentru oaspeti la inceputul partidei, urmata de cateva atacuri susinute ale unghenenilor, ca intr-un final mingea sa se afle mai mult la mijlocul terenului, iar jucatorii luptandu-se eroic pentru fiecare centimetru patrat de teren. A fost un experiment cu formatia de start a Ungheniului, s-a incercat un sistem de joc 1-3-5-2. S-au observat beneficiile sistemului nou, dar si slabiciunile sale. Oricum pentru a doua repriza s-a revenit la vechiul sistem de joc, 1-4-4-2.

Inceputul celui de-al doilea mitan a inceput cu o dominare categorica a gazdelor. A fost pentru prima data dupa foarte multi ani, cand la Ungheni, un inceput de repriza a doua sa fie atat de bun. Am strans oaspetii in propriul care printr-o ofensiva foarte organizata, creativa si important, eficienta. Dupa vreo trei suturi periculoase la poarta adversa, plus o bara, la un sut bun cu pamantul de la vreo 16 metri lateral dreapta a capitanului Cristian Jardan la coltul lung, portarul a fost  surprins de traiectorie si a scapat balonul in poarta. Mare bucurie!!!

Dupa marcarea golului, ne-am retras in defensiva, mizand pe cartea contraatacului. beneficiind de o aparare in forma si un portar in zi mare, am mai ratat vreo doua ocazii importante prin Andrei Miron si Serghei Dudca.

O victorie grea, muncita, foarte necesara moralului echipei. Pana la urma a fost o victorie meritata, la nivelul jocului prestat se observa imbunatatiri si speram la un viitor bun si frumos pentru fotbalul unghenean.

Echipa:

Slivinschii, Pendus, Proca, Babii, Jardan Cristian (Dudca), Jardan Ionut, Arama, Ursoi (Miron Alexandru), Miron Andrei, Vasilica (Mercov), Nica.   

Spectatori: 500-600

P.S. am si poze de la meci, dar le postez imediat ce intru in posesia lor. De fapt in posesia aparatului cu care le-am facut:)

Reclame

Un comentariu

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s