Despre FCM Ungheni

FCM Ungheni a luat fiinta in anul 2000, la initiativa catorva oameni de fotbal din orasul Ungheni, dl. Valeriu Jardan, Petru Langa, Ion Homitchi, Octavian Viziru si alte persoane interesate de fenomen a orasului Ungheni.

Perioada respectiva era caracterizata printr-un declin aproape total al activitatii fotbalistice la nivelul orasului si raionului Ungheni. Astfel de doi ani in oras nu era o echipa reprezentativa de seniori, cu toate ca existau toate conditiile necesare unei astfel de activitati: scoala de fotbal pentru copii si juniori, jucatori si o baza sportiva – stadion.

Printr-un efort comun, imbinat cu entuziasmul jucatorilor din oras s-a creat acest club. FCM se descifreaza ca Fotbal Club Municipal Ungheni. Din momentul in care banii pentru intretinerea echipei provine din partea consiliului local e normal ca titulatura de municipal sa apara in denumirea acestei echipe.

Totodata, avand in vedere faptul ca FCM Ungheni este echipa reprezentativa a orasului Ungheni, suntem urmasul de drept a tuturor denumirilor echipelor de fotbal anterioare care au activat in Ungheni: Locomotiva, Prut, Moldova, Delia sau Attila. Acest lucru reprezinta o onoare pentru noi si nu ne dorim altceva decat continuare frumoasei si importantei traditii fotbalistice a Ungheniului.

In 2000, echipa este inscrisa in Campionatului Republicii Moldova la Fotbal, Divizia B, Seria Nord. Rezultatele sunt bune, bazate mult pe entuziasmul tinerilor jucatori Cristian Jardan, fratii Artur si Dorel Vasilica, Denis Creanga, etc. imbinat cu experienta lui Ion Homitchi, Serghei Doina sau Serghei Rusu. Intr-un final echipa ocupa un meritoriu loc 3.

Va urma…(tre’ sa ma mai documentez. Vasile Codreanu, lasa te rog un comentariu cu ceea ce a urmat primului sezon, si io am sa public, nu-mi aduc aminte foarte bine si tre sa plec…)

Reclame

Un comentariu

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s